onsdag 15 augusti 2007

Nutida genier

Det finns vissa personer som man bara kan älska. Eller, deras verk åtminstone.
David Fincher är en av dom. Vad sägs om Se7en, Fight Club, Alien 3 och nu senast Zodiac. Dessutom producent för Lords of Dogtown. Älskar sättet filmerna är filmade på. Mörka och smutsiga men trots det sanslöst vackra.

En annan att tillbe är Bret Easton Ellis. Böcker som Less Than Zero, The Rules of Attraction, American Psycho, Glamorama och Lunar Park. Att kunna skildra psykiska problem med en sådan ytlighet är ljuvligt att läsa även om han inte tillämpar det i alla hans böcker. Även filmerna gjorda efter hans böcker är riktigt bra men ingenting jämfört med originalen.

Även Chuck Palahniuk tillhör favoriterna. Detta trots att jag endast läst två hans böcker; Fight Club och Diary. Att boken Fight Club gjort avtryck på mig är knappast en högoddsare. Det är ju bara att kolla på bloggens namn även om det handlar om lite mer triviala ting.

Nu blev jag helt plötsligt jävligt trött så dessa 3 gubbar får räcka för ikväll. Flickornas tur nästa gång. Bjuder på en sjukt rolig bild innan det är dags att krama kudden. Natti.

Inga kommentarer: