fredag 31 augusti 2007

Uppdatera oftare, tack?

Jag har under senaste tiden uppdaterat lika ofta som Aftonbladet skriver bra artiklar. Med andra ord, allt för sällan.

Imorgon är det fredag. Yippie. Yuppie?

Friidrotts-VM. Vet inte riktigt var jag ska börja här. Finns ganska mycke intressant att säga här, men orkar inte utveckla. Kortfattat kan vi säga så här:
- En basketspelare som slår hela världseliten? Höjdhopp anno 2000-talet håller sjukt dålig klass. Tacka vet jag Sjöberg, Thränhardt och Sotomayor.
- Sjukamp/Tiokamp? En trösttävling för alla medelmåttor?
- Doping? Inget fall än så länge? Oroväckande. Ligger verkligen WADA så långt efter?

BTW, har idag diskuterat analsex på msn. Det var det mest intressanta jag pratat om på länge. Inflation, ränteoro och börsen; släng er i väggen.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Du gillar't i tvåan du.

Peppe sa...

Vem var de du diskuterade de me då? De måste nämnas förstår du väl! Va de du o en kille så e de juh lite oroväckande... ;P

7yler sa...

Carro: För att spetsa till det lite ja, men annars är ju "det vanliga" att föredra.

Peppe: Det mest oroväckande är väl egentligen att du lika gärna kan tänka dig att jag har haft det samtalet med en kille...

Anonym sa...

Jensa:
Sjukamp och tiokamp är väl snarare grenarna som skiljer de som är aningen sämre fysiskt från de som är genetiska under! Det är en sak att vara bra i en gren, en annan att vara bra i tre och halvdan i fyra!

7yler sa...

Jensa: Fel. "Ingen" sju/tiokampare kan tävla i världsklass i en specifik gren. Det har alltid varit folk som inte kan bli riktigt bra i en gren som väljer att bli mångkampare.

Anonym sa...

Men det är väl mångsidigheten som är grejen? Jag skulle vilja se Wissman med ett spjut eller i höjdhopp!

7yler sa...

Det skulle inte jag... Du kan träna upp dig att bli hyfsad i de flesta grenar. De bästa mångkamparna har tex 2-3 grenar som de suger i, 1-2 som de är bra i och i resten är de mediokra/relativt bra i. Sånt intresserar mig inte för fem öre. Jag vill se de bästa i varje gren.

Anonym sa...

Själv skulle jag aldrig kunna pyssla med mångkamp, eftersom jag håller för låg klass i de flesta grenar- även för en mångkamp. För mig vore det mer idealiskt att specialisera på en gren, typ höjd eller längd. Jag är värdelös på kast & att springa slätt. Med andra ord skulle jag aldrig kunna vinna någonting i en mångkamp. Det räcker inte med att vara bra i en eller två grenar om man är urusel på alla andra, både med mångkampsmått & individuella mått mätt.

Jag beundrar faktiskt mångkamparna. På damsidan finns det för övrigt de som gått över från mångkamp till individuella grenar, & då har det väl snarare handlat om att de varit mediokra i mångkampen. Som du säger: jag vill se de bästa i varje gren. Men också i en mångkamp vill jag se de bästa. & de kan ju inte vara så jävla medelmåttiga i alla grenar om vissa av dem börjar tävla på toppnivå i individuella grenar? [Michelle Perry, Naide Gomes & Tia Hellebaut för att nämna några på damsidan.] Poängen med mångkamp är ju just mångsidigheten. Jag tror inte att en mångkampare som suger på spjut skulle få för sig att ställa upp i en stor internationell spjuttävling. :)

7yler sa...

Candy: Det är precis som du skriver. Poängen med mångkamp är just mångsidigheten. Jag vill se de bästa i specifika grenar. Inte mångsidiga i flera grenar.

Det är väldigt få mångkampare under åren som har kunnat utmana grenspecialister, men de som har lyckats och de som har gått över till en gren lyfter jag på hatten för! Först då blir jag imponerad.

Klüft är dock lite speciell då hon kan tillhöra världseliten i ganska många grenar med grenspecifik träning; höjdhopp, längdhopp men framför allt 400m häck.

Jag tror dessutom inte att en mångkampare som suger på spjut skulle få vara med på en stor internationell spjuttävling. :)

Anonym sa...

Jag tycker ändå att det ligger en viss glans i att faktiskt bli såpass bra i flera grenar.

De som blir bra i en gren nu för tiden är alltför ofta one hit wonders.
Därför är det ganska svårt att säga de bästa i varje gren eftersom de sällan är bäst särskilt länge. Egentligen är de bara riktigt bra ibland. Tur med formen snarare än övergripande skicklighet.

Jag har mer respekt för en som Roman Sebrle. Så mycket sämre är han inte och skulle säkert göra bra ifrån sig i vissa individuella grenar, med rätt form!

Och för att vända på det. Springa rakt fram kan väl vem som helst med träning?

7yler sa...

Jensa: Det finns ju en anledning till att det nu för tiden är ganska få som lyckas vara världsledande länge inom sina grenar. Konkurrensen är sjukt hård. Att lyckas med sin formtoppning är en del av tävlingsmomentet, precis som den fysiska biten är tillsammans med den psykiska. Formtoppningen är även grymt viktig för mångkampare.

Kikade på Roman Sebrles pb och inget skulle stå sig speciellt bra i en internationell tävling. Hans 8.11 i längd från 2001 skulle det året kanske fått med honom i startlistan på någon längdtävling.

Springa rakt fram kan förhoppningsvis alla, ja. Varför tror du 100m är den gren är svårast att vinna och har absolut hårdast konkurrens?

Anonym sa...

Sjuler:
För att de vet vilka steroider som är bäst? :P

7yler sa...

Jens: Ja, just därför. Som alla vet är det ju bara sprinters som använder sig av doping.. :P